Ökoiskola

 

Hogyan lett ökoiskola a Brassó?


 A Brassó Utcai Általános Iskola 2010 májusában  az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi  és Vízügyi Minisztérium közös pályázatán elnyerte az Ökoiskola címet. Az Ökoiskola cím 3 évre szól. Ezen idő alatt a pályázatban vállalt feladatokat teljesítenünk és dokumentálnunk kell.  Miért is gondolta iskolánk vezetősége, hogy pályázik az Ökoiskola cím elnyerésére és csatlakozik a Magyarországi Ökoiskola Hálózathoz ? Lássuk az előzményeket!
 Korunk egyik legjelentősebb problémája és feladata a környezetvédelem. Az utóbbi években egyre többször halljuk a figyelmeztetést: “Óvjuk környezetünket!”, és egyre többször hívják fel figyelmünket a környezetszennyezés beláthatatlan következményeire. Óriási  felelősség hárul  a pedagógus társadalomra e problémával kapcsolatban. Hogyan lehet a gyerekeket felelősen gondolkodó, felelősen cselekvő felnőttekké nevelni? A kérdésre számtalan jó ötlet, program, oktatási programcsomag stb. született, melyeket a különféle médiák által elérhetünk, adaptálhatunk.
 A Brassó Utcai Általános Iskola tanári kollektívája mindig is környezettudatos nevelést valósított meg. Pedagógusaink „ökoszellemiségü” attitűdje, a gyermekek számára példaértékű és egy életre meghatározó.   Úgy gondoltuk, hogy ez az ökoszellemiség tudatosabbá válik, ha csatlakozunk az Ökoiskola Hálózathoz. 2013-ban  sikerült megújítanunk a címet és 2018-ban elnyertük a megtisztelő Örökös Ökoiskola címet.

 

Ökoiskolai  program elismerés

 

Ökoiskola hírmondó

 

 

 

 

 

Képek ökoiskolánk életéből  

 

 

 

 

   -Madarász óra a
   Pestszentlőrinci kiserdőben

     -„Bogárháton” óra
   Ismerkedés a bogarakkal

 

 

 

 

   -Madarász tábor a Pilisben

 

 

   -Hargita futás

 

 

   -Sülnek a kenyerek a
   Brassó kemencéjében

 

   -„Egészséghét”
   Plakát kiállítás