Kedves Szülők!

Figyelmükbe ajánlom az iskolánkban, iskolás gyerekek számára elérhető pszichofitness csoportos foglalkozást.

Jelen kultúránk külvilági ingeréhséggel és ismeretvággyal jellemezhető, információ központú, erősen kifelé irányuló. Nem tekintünk befelé, sokkal inkább a mindennapi élet sodrásában úszunk az árral, s ha akadály van az életfolyamban vagy konfliktusok, nincs önsegítő képességünk. 

A pozitív pszichológia azt javasolja, hogy a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés legyen a fő feladatunk. Lelki egészségünk óvását, gondozását olyan személyes felelőséggel kell kezelnünk, mint testi higiénénket.

Ezért szeretném figyelmükbe ajánlani ezeket az aktív mozgásos gyakorlatokat, amelyekben a mozgás lazító és nyújtó elemei önmagukban véve relaxációs hatásúak.

Ezek az egyszerű, játékos gyakorlatok hozzásegítenek a belső feszültség elvezetésében, segítenek, hogy a gyermek el tudjon lazulni, ha izgult.

A gyerekek esetében az szól az pszichofitness mellett, hogy játékos kivitelezési formákat használ, amit a gyerekek nagyon élveznek. És közben megtanulják levezetni a feszültséget, és megküzdési stratégiákkal vértezi fel gyermekeinket a felgyorsult, konzumizált világgal szemben. Erősítik a magukba vetett hitüket.

Igény szerint készítek elő figyelem koncentráció fejlesztő gyakorlatokat is!

Testi utakon elindulni a lelki harmónia felé, majd pedig lelki utakon hatni a testi működésre: az emberiség ősi bölcsessége ez.

Kérem, jelezzék a gyermekük részvételi szándékát a pszichofitness foglalkozásra, és használják egészséggel. Ehhez a foglalkozáshoz szükséges az önök beleegyezése, amit az iskolába könnyen és egyszerűen aláírhatnak.

Üdvözlettel,

Simon Valéria

Iskolapszichológus